Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje vanuit het zonnige, (actieve) vulkaanachtige, assige, warme, bosbranderige Mexico. Van de week was wederom een heftige week. Ik kreeg twee keer per dag een injectie die de aanmaak van stamcellen stimuleert en ervoor zorgt dat deze in het bloed terecht komen. Dit zorgde voor de nodige pijntjes en vermoeidheid. Desondanks hebben we één dag kunnen genieten van het mooie Puebla.
Dinsdag hadden we een consult bij de hematoloog die ons vertelde dat er maar liefst 60 miljoen stamcellen nodig zijn (één miljoen per kilo lichaamsgewicht). Donderdag moesten we naar het ziekenhuis voor het plaatsen van een PICC-lijn. Dit is een soort infuus, maar dan centraal in het lichaam. Deze is nodig om de stamcellen uit het lichaam te halen.
Op dit moment zitten we in de kliniek, zijn de stamcellen geoogst en ben ik begonnen met de tweede ronde chemo. Zojuist kregen we te horen wat de uitslag was van het oogsten van de stamcellen. Dit was maar liefst 1.121.000.000, meer dan een miljard dus!!!! We zijn dus super blij en deden een vreugdedans (Maureen heeft echt goede moves). Dit waren alle pijntjes meer dan waard. Voor nu dus hopen dat mijn lichaam mij ook bij de laatste chemo niet in de steek laat en dat we óók dit goed doorstaan. We gaan ervoor!

Groetjes en heel veel liefs van Maureen en Tien

The Mexican Method