Hola Holandeses,

Week drie zit er alweer op en dat betekent dat we nog maar één week te gaan hebben. Afgelopen zondag heb ik mijn stamcellen teruggekregen en sindsdien ben ik MS-vrij! Omdat op dit moment iedereen erg moe is, besluiten we met de groep om deze dag op een ander moment uitgebreider te vieren. Ik wil jullie hiervoor nogmaals heel erg bedanken, want zonder jullie was dit niet gelukt en had ik dit niet durven dromen.
Sinds maandag ben ik neutropeen. Dit wil zeggen dat ik een te kort heb aan witte bloedcellen waardoor ik erg vatbaar ben voor infecties. Hierdoor leven we in een soort ‘quarantaine’. We moeten in het appartementencomplex blijven met een mondkapje op en ik mag maximaal een kwartier per dag naar het dakterras. Ik krijg iedere dag een injectie die ervoor zorgt dat de aanmaak van witte bloedcellen gestimuleerd wordt en om de dag wordt er bloed geprikt om deze waarde goed in de gaten te houden. De verwachting is dat vanaf maandag deze waarde weer zal stijgen en hopelijk ben ik woensdag niet meer neutropeen.
Het gaat eigenlijk allemaal best goed, op de vermoeidheid na. We brengen de dag grotendeels door in bed met netflix en puzzelen veel.
Het belangrijkste en intensiefste gedeelte van de behandeling zit erop. Met nog één chemo in het vooruitzicht kan ik al langzaam beginnen met het herstel, nog even volhouden dus.

Liefs en tot volgende week.